sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Asigurările de sănătate rămân obligatorii

Începând de anul viitor, încă o serie de servicii medicale vor ieşi de pe lista gratuităţilor. Cei care vor dori să beneficieze de ceva în plus vor trebui să achite asigurări facultative.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că lucrează la un proiect de lege prin care să fie limitată asistenţa medicală socială. Asigurările de sănătate rămân obligatorii, însă vor acoperi doar un pachet de servicii de bază limitat, care vor fi stabilite cel mai probabil până la sfârşitul acestui an. Cei care vor dori ceva mai mult, vor trebui să achite unele asigurări facultative, similare celor private, iar în lipsa acestora, vor achita integral costurile serviciilor respective.

Această decizie a fost asumată prin acordul cu FMI si se preconizează ca schimbările să intre în vigoare de la sfârşitul lunii martie 2012. „Ştim şi noi că vor fi nişte schimbări, în sensul că vor intra în schemă asiguratorii privaţi. Plata şi contribuţia pentru asistenţa medicală socială se achită în continuare la noi, însă vor acoperi o paletă mai restrânsă de servicii. Am înţeles că banii vor fi colectaţi tot într-un fond comun la ANAF, care va aloca fonduri în funcţie de listele de aşteptare, cum primesc medicii de familie după listele de pacienţi”, spune directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Emilia Groza.
sursa: citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu